Home » Blog » BEN-woning? CLT-woning is méér dan BEN

Nieuws

BEN-woning? CLT-woning is méér dan BEN

CLT

08 oktober 20

2 min. leestijd

Vanaf 2021 moet iedere nieuwbouwwoning in Vlaanderen BEN of Bijna-Energieneutraal zijn. Kies je voor een BEN-woning, dan levert jou dat instant tal van voordelen op. Zo krijg je een voordelig hypothecair krediet, korting op je onroerend voorheffing en bespaar je duurzaam op je energiefactuur, om er maar enkele te noemen.

Wat is een BEN-woning?

Om als BEN-woning te worden erkend, moet de woning voldoen aan een energieprestatieniveau van E30 of minder. Om het energieprestatieniveau van een woning te bepalen, worden zowel het energieverbruik als de capaciteit van de woning om zelf energie op te wekken in rekening gebracht. Verwarming, koeling, ventilatie en warm water zijn dus doorslaggevende factoren, net als de aanwezigheid van zonnepanelen, een warmtepomp en voldoende isolatie.

Voordelig hypothecair krediet BEN-woning

Niet alleen de overheid stimuleert ons om BEN te wonen, ook banken gaan graag mee in deze filosofie. Zij zijn zich er namelijk van bewust dat een energiezuinige woning een hogere marktwaarde heeft. 

Woningen die nu gebouwd worden met een zeer laag E-peil, stijgen bovendien nog in waarde. De huidige regelgeving zal in de komende jaren nog worden verstrengd, waardoor je met een laag E-peil meteen anticipeert op striktere regels in de toekomst. Ga zeker eens te rade bij je bank voor meer informatie. 

Bespaar jij 70.000 euro met een CLT-woning?

Kadastraal inkomen BEN-woning

Kies je voor een woning met een laag E-peil, dan krijg je korting op je onroerende voorheffing, oftewel je kadastraal inkomen. Afhankelijk van het E-peil krijg je de gedurende vijf jaar 50% tot zelfs 100% korting. Dat laatste wil uiteraard zeggen dat je net zoals Jurgen en Katleen geen kadastraal inkomen hoeft te betalen.

E-peil CLT-woning

Een CLT-woning van HRB is met een energieprestatieniveau van E20 (en in vele gevallen zelfs lager) bij uitstek een BEN-woning. De ruwbouw van zo’n woning wordt opgetrokken uit massieve houten wanden die langs de buitenkant nog eens extra worden geïsoleerd. Deze optimale isolatie-combinatie zorgt zomer en winter voor een aangenaam binnenklimaat. Bovendien worden alle HRB-woningen voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp, waardoor ze de weinige energie die ze verbruiken ook nog eens zelf opwekken.

BEN-woning bouwen?

Heb jij bouwplannen en wil je graag duurzaam investeren in een BEN-woning? Bij HRB maken we een ontwerp nog voor er een contract wordt getekend. Zo zie je alvast welke BEN-woning wij voor jou bouwen en weet je waarvoor je kiest. 

Registreer je hier

BEN-woning kopen?

Te koop

Salvialaan

Kwalitatief wonen het groen? Kom binnenkort thuis in de Salvialaan in Viersel. HRB bouwt er 15 instapklare nieuwbouwwoningen.

Zandhoven, Salvialaan

Te koop

Sint-Leonardus

Ruim wonen in een rustige straat. Vier eengezinswoningen met 3 tot 5 slaapkamers. Slechts 11 minuten rijden van recreatiedomein Zilvermeer …

Mol, Sint-Leonardusstraat

Te koop

Vrijgoed

Na een lange wandeling in het nabijgelegen natuurgebied, komt u weer helemaal tot rust in deze twee prachtige woningen met exclusieve toets …

Mol, Vrijgoed

Laatste nieuws

Benieuwd naar wat we allemaal doen? We houden je op de hoogte via onze blogpagina.

Klanten aan het woord

Investeren in duurzaam vastgoed

Benieuwd hoe jij je spaargeld veilig kan laten renderen door te investeren in duurzaam vastgoed? Lees hier waarom HRB-klant Luc Haeverans resoluut voor een BEN-woning kiest.

24 augustus 2021
CLT veilig
CLT

Bij correcte toepassing rot CLT niet

Vanuit HRB willen we reageren op het nieuws uit Sint-Truiden en onze klanten gerust stellen: bij een correcte toepassing rot CLT niet.

07 juli 2021
CLT

5 reden waarom je milieubewust bouwt met CLT

Duurzaam en milieubewust bouwen? Ontdek de 5 reden waarom CLT dé milieuvriendelijkste bouwmethode is bij uitstek.

11 augustus 2021