Home » Blog » Bij correcte toepassing rot CLT niet
Nieuws

Bij correcte toepassing rot CLT niet

CLT

07 juli 21

2 min. leestijd

Vanuit HRB willen we graag reageren op het tragische nieuws dat ons vanuit Sint-Truiden heeft bereikt. Daar werd een appartementsgebouw dat was opgetrokken uit CLT amper 6 jaar na de bouw onbewoonbaar verklaard omdat de houten structuur volledig rot was.

CLT veilig
ONVERANTWOORDE SITUATIE

Uiteraard kregen we vragen van onze klanten, daarom stellen we hen en jou graag gerust. Uit een rapport dat werd opgemaakt rond de bouw in Sint-Truiden en dat door Vlaamse kranten kon worden ingekeken bleek dat de CLT-panelen wekenlang onbeschermd in de regen lagen tot ze uiteindelijk werden gebruikt. Dat is een ongebruikelijke en ronduit onverantwoorde situatie die bij HRB ondenkbaar is. 

 

ALTIJD BESCHERMD

HRB bestelt haar CLT bij één van de zes fabrieken in Oostenrijk. Wanneer de panelen naar België worden getransporteerd, zijn ze gedurende het hele transport luchtdicht ingepakt. Ze blijven op die manier verpakt en dus beschermd tegen externe factoren tot ze worden gemonteerd en dat is quasi onmiddellijk na aankomst. Voorts bouwen wij luchtdicht én dampopen en wordt de stabiliteit van ieder van onze projecten voortdurend berekend en gemonitord. 

CLT is een bijzonder duurzame, milieuvriendelijke en energiezuinige bouwmethode waar we sinds enkele jaren volledig op inzetten. Voor elk van onze gebouwen doen we beroep op expertise die gedurende decennia werd opgebouwd in zowel Duitsland als Oostenrijk. 

CLT veilig
STRENGE BOUWNORMEN

De fabrieken die CLT produceren zijn schaars en het is geen sinecure om een samenwerkingsverband op poten te zetten. Wij konden hun vertrouwen winnen omdat we iedere keer opnieuw bewijzen dat we de strenge Duitse en Oostenrijkse bouwnormen strikt naleven. In deze landen vind je wel duizenden gebouwen die de levensduur van 30 jaar ruimschoots overschrijden zonder enige bouwdevaluatie. Vaak is er zelfs geen steen aan de buitenkant aangebracht en dient het hout als buitenwand, waardoor het voortdurend wordt blootgesteld aan regen en sneeuw en dat zonder problemen. 

Tenslotte staat HRB garant voor een sterke naservice. Ook na de oplevering blijven wij bereikbaar voor onze klanten en in het geval van problemen reiken we de juiste oplossing aan. 

Ondanks het vreselijke nieuws uit Sint-Truiden, blijven wij voor 100 procent inzetten op CLT omdat we overtuigd blijven van de sterktes van dit product. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. 

Meer nieuws

Gerelateerde nieuwsberichten

Klanten aan het woord
Investeren in duurzaam vastgoed

Benieuwd hoe jij je spaargeld veilig kan laten renderen door te investeren in duurzaam vastgoed? Lees hier waarom HRB-klant Luc Haeverans resoluut voor een BEN-woning kiest.

Lees meer
CLT
5 reden waarom je milieubewust bouwt met CLT

Duurzaam en milieubewust bouwen? Ontdek de 5 reden waarom CLT dé milieuvriendelijkste bouwmethode is bij uitstek.

Lees meer
Geen kadastraal inkomen BEN woning
Nieuws
5 jaar geen onroerende voorheffing betalen?

5 jaar geen roerende voorheffing betalen? Dat kan als je kiest voor een CLT-woning met een laag E-peil. Lees er hier meer over!

Lees meer