Home Blog CLT Kraakt zo’n CLT-woning dan niet?
Nieuws

Kraakt zo’n CLT-woning dan niet?

CLT

24 februari 21

1 min. leestijd

kraakt CLT
CLT, dat is toch hout?

Kraakt dat dan niet?

Cross Laminated Timber of kortweg CLT zijn kruiselings verlijmde houten panelen die klassieke ruwbouwmaterialen als staal en beton moeiteloos vervangen. De structuur van zo’n CLT-woning is dus volledig uit hout opgetrokken. HRB kiest voor CLT-bouw omdat het een revolutionaire bouwmethode is die naast snel ook bijzonder energiezuinig en milieuvriendelijk is.

Regelmatig krijgen we de vraag of zo’n CLT-woning dan niet kraakt. We kunnen je geruststellen, CLT kraakt niet, zolang de luchtvochtigheid van de woning op peil blijft

Hoe doe je dat? Door normaal te leven: wanneer je kookt, een douche of een bad neemt en regelmatig poetst met nat, wordt er vocht ingebracht in je woning. Dat vocht zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid op peil blijft. 

Net omdat CLT-bouw zeer weinig vocht vereist tijdens het bouwproces, is het een zeer droge en bijgevolg gezonde bouwmethode. We hebben een dragende structuur nodig voor de vloeren, dus gieten we een chape. Maar dat is naast de vulmiddelen die we gebruiken voor het gipskarton en de tegels het enige natte element dat voorkomt in een CLT-bouw.

Meer nieuws

Gerelateerde nieuwsberichten

Energiezuinige woning
Bouwen met HRB
Sleutel-op-de-deur woning
Jorgo en An – Energiezuinig bouwen met CLT

Jorgo en An zochten wilden een energiezuinig bouwen. In HRB vonden ze een partner die hen hier volledig in ondersteunde.

Lees meer
CLT Voordelen CLT
CLT
Kies nu voor een CLT-woning en bespaar 70.000€ op 25 jaar!

Een CLT-woning is niet alleen een warme thuis, het is vastgoed dat rendeert! Spaar jij ook 70.000 euro op 25 jaar?

Lees meer
Interieurconsulente HRB
Interieuradvies
Nieuws
Nood aan een nieuw interieur?

Toe aan een nieuw interieur? HRB ontzorgt je van A tot Z. Onze interieurconsulente staat voor je klaar voor advies en begeleiding.

Lees meer