Home » Blog » HRB realiseert 2 CLT-woningen in Grobbendonk

Nieuws

HRB realiseert 2 CLT-woningen in Grobbendonk

Nieuws

29 januari 21

2 min. leestijd

Op amper 5 maanden tijd van braakliggend terrein tot twee instapklare CLT-woningen met aangeplante tuin. Zo snel kan het gaan met CLT-bouw.

In de Bevrijdingsstraat in Grobbendonk begon HRB begin januari met de funderingen van een tweewoonst, begin juni is de bouw zonder meer klaar.
Omdat binnen die tijdspanne van 5 maanden zelfs tijdverlies door onvoorziene omstandigheden wordt ingecalculeerd.

CLT-bouw lost problemen al in de planfase op

HRB-project manager Philippe Eerlings licht toe: “CLT-bouw gaat heel snel. Voornamelijk omdat alle potentiële bouwproblemen al in de planfase worden gedetecteerd en opgelost. Wanneer de houtstructuur wordt geleverd, moeten we er enkel voor zorgen dat alles op de juiste manier wordt gemonteerd. Zelfs het inslijpen van leidingen voor elektriciteit en sanitair is al gebeurd, wat in de traditionele bouw een tijdrovend werkje is.”

CLT-bouw combineert verschillende facetten van bouwproces

Eenmaal de structuur is gemonteerd, kan de dakwerker meteen aan de slag en worden de ramen geplaatst. Is het gebouw waterdicht, dan kunnen alle werken binnen ook uitgevoerd worden. Denk daarbij aan het plaatsten van elektriciteit, sanitair en ventilatie. Eén van de sterktes van CLT-bouw is dat je verschillende facetten van het bouwproces makkelijk kunt combineren.”

–     GEZOND     –

CLT-bouw is niet alleen snel, het is ook een heel gezonde bouwmethode: “We hebben een chape nodig als dragende structuur voor de vloer, maar dat is eigenlijk het enige natte element dat we gebruiken in heel het bouwproces. Pleisterwerken zijn niet nodig, we werken de muren af met gipskarton. En omdat we met massief hout werken, kunnen we de gipskartonnen platen gewoon tegen de wanden schroeven. Dat in tegenstelling tot bij houtskeletbouw, waar er of met holle wanden of met extra plaatmateriaal wordt gewerkt om een vaste structuur te creëren.

Projecten

Interesse in CLT-bouw?

Heb je interesse in één van onze projecten of heb je een bouwgrond waar je samen met ons een bouwproject wil realiseren, neem dan gerust contact op voor meer info over CLT-bouw.

Contact

Laatste nieuws

Benieuwd naar wat we allemaal doen? We houden je op de hoogte via onze blogpagina.

Klanten aan het woord

Investeren in duurzaam vastgoed

Benieuwd hoe jij je spaargeld veilig kan laten renderen door te investeren in duurzaam vastgoed? Lees hier waarom HRB-klant Luc Haeverans resoluut voor een BEN-woning kiest.

24 augustus 2021
CLT veilig
CLT

Bij correcte toepassing rot CLT niet

Vanuit HRB willen we reageren op het nieuws uit Sint-Truiden en onze klanten gerust stellen: bij een correcte toepassing rot CLT niet.

07 juli 2021
CLT

5 reden waarom je milieubewust bouwt met CLT

Duurzaam en milieubewust bouwen? Ontdek de 5 reden waarom CLT dé milieuvriendelijkste bouwmethode is bij uitstek.

11 augustus 2021