Home » Blog » Jorgo en An – Energiezuinig bouwen met CLT
Nieuws

Jorgo en An – Energiezuinig bouwen met CLT

Klanten aan het woord

09 april 21

2 min. leestijd

Jorgo en An wonen sinds kort in hun energiezuinige nieuwbouwwoning in Olen. “Future proof bouwen, is energiezuinig bouwen,” vinden ze. “Wil je een duurzame woning creëren, dan heb je een partner nodig die je hier volledig in ondersteunt.” Die partner vonden ze in HRB.

Future proof bouwen, is energiezuinig bouwen

Het koppel kijkt tevreden terug naar de samenwerking: “Hadden we vragen of opmerkingen, dan stond er steeds iemand voor ons klaar. En belangrijker nog: we kregen altijd een eerlijk antwoord. Mochten vrienden of familie ons advies vragen over een samenwerking met HRB, dan kunnen we dat alleen maar aanraden.”

CLT-WONING 6 KEER ENERGIEZUINIGER


Bij HRB maken wij uitsluitend gebruik van CLT of Cross Laminated Timber als constructief materiaal. Omdat deze kruiselings verlijmde houten panelen ons behoorlijk wat constructieve voordelen opleveren: het is steviger, brandveiliger en sneller dan traditionele bouwmaterialen. Maar vooral omdat ze ons in staat stellen om
duurzame en energiezuinige woningen te realiseren. 

Kandidaat-bouwers die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke bouwmethode en op de koop toe willen besparen op hun energiefactuur, zijn bij HRB als expert in CLT-bouw aan het juiste adres.

Een CLT-woning is immers zes keer energiezuiniger dan een traditionele woning. Bijgevolg betaal je dus zes keer minder aan energiekosten, wat op lange termijn behoorlijk wat geld oplevert. 

 

ENERGIEPRESTATIENIVEAU CLT-WONING


Daarnaast moeten nieuwbouwwoningen volgens de huidige regelgeving voldoen aan een energieprestatieniveau of E-peil van maximum E30. Het E-peil indiceert het globale energieverbruik van een woning. Bij een CLT-woning is dat nauwelijks meer dan E20. Bijgevolg ben je met een CLT-woning dus proactief in orde met toekomstige energienormen. Want die zullen naar alle waarschijnlijkheid alleen maar strenger worden. 

Een traditionele woning die voldoet aan de huidige E30-norm, zal binnen afzienbare tijd dus gerenoveerd moeten worden om conform te blijven.  Bij CLT-woningen zijn zulke renovatiewerken uitgesloten. 

 

Meer nieuws

Gerelateerde nieuwsberichten

Klanten aan het woord
Investeren in duurzaam vastgoed

Benieuwd hoe jij je spaargeld veilig kan laten renderen door te investeren in duurzaam vastgoed? Lees hier waarom HRB-klant Luc Haeverans resoluut voor een BEN-woning kiest.

Lees meer
CLT veilig
CLT
Bij correcte toepassing rot CLT niet

Vanuit HRB willen we reageren op het nieuws uit Sint-Truiden en onze klanten gerust stellen: bij een correcte toepassing rot CLT niet.

Lees meer
CLT
5 reden waarom je milieubewust bouwt met CLT

Duurzaam en milieubewust bouwen? Ontdek de 5 reden waarom CLT dé milieuvriendelijkste bouwmethode is bij uitstek.

Lees meer