Home » Blog » Kies nu voor een CLT-woning en bespaar 70.000€ op 25 jaar!

Nieuws

Kies nu voor een CLT-woning en bespaar 70.000€ op 25 jaar!

CLT

31 maart 21

3 min. leestijd

Een CLT-bouw heeft zes keer minder energie nodig dan een traditionele massieve bouw. Als jij jaarlijks bijvoorbeeld 1800 euro nodig hebt om je traditioneel gebouw te verwarmen, dan heb je bij CLT-bouw maar 300 euro nodig om hetzelfde effect te bereiken.

CLT woning

Kiezen voor een CLT-woning is besparen op energie

Betonnen muren slaan geen energie op. Een betonnen wand is inert. Hij blijft altijd koel, ook als het warm is. Hout daarentegen, neemt de omgevingstemperatuur aan.  Een CLT-wand is een passief houten paneel en kan 60 procent meer energie opslaan dan een betonnen wand. Bijgevolg heb je dus ook maar 1/6 van het vermogen nodig om een CLT-bouw warm te krijgen. 

    6 KEER MINDER ENERGIEVERBRUIK   

Dus of je nu kiest voor een warmtepomp, een gaswandketel of een elektrisch vuurtje om je woning te verwarmen, altijd geldt: het energieverbruik om je woning te verwarmen is 6 keer lager dan bij een traditionele woning.

Dat levert je een flinke besparing op korte termijn, maar zeker op langere termijn zal je door het kiezen voor een CLT-woning de vruchten plukken. Over een periode van 25 jaar – de gemiddelde looptijd van een lening – bespaar je immers 30.000 euro op energiekosten.

CLT woning

    CLT-WONING MEER WAARD DOOR E-20 PEIL  

Voor woningen die gebouwd worden vanaf januari 2021 moet het globale energieprestatieniveau, uitgedrukt in E-peil, 30 zijn of lager.
Het E-peil van een CLT-woning overstijgt nauwelijks de 20

Uit de verschillende aanpassingen die de laatste jaren systematisch werden doorgevoerd bij nieuwbouwwoningen op vlak van energienormen, kunnen we afleiden dat we nog niet aan de laatste verstrenging toe zijn. Met andere woorden: als je nu een traditionele woning koopt die voldoet aan de huidige energieprestatienorm van E30, is het hoogstwaarschijnlijk dat je woning binnen 10 jaar niet meer zal voldoen aan de dan heersende norm. 

Een CLT-woning voldoet nu al aan verstrengde normen die in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid nog doorgevoerd worden door de Vlaamse regering. Bijgevolg kunnen we stellen dan een CLT-woning door die conformiteit met toekomstige normen nu 11 procent meer waard is dan een traditionele woning.

   HOEZO DAN 70.000 EURO BESPAREN?  

We werken het voorbeeld uit van een woning die netto 350.000 euro kost. 

  • Door het lage E-peil is je woning binnen 25 jaar 11% meer waard dan een traditionele woning, dat levert je 38.000 euro op. 
  • De woning heeft je over een periode van 25 jaar 30.000 euro minder gekost aan energie. 
  • Tel daar nog eens de indexering bij, dan kom je vlotjes aan een bedrag van 70.000 euro op 25 jaar. 

Ben je geïnteresseerd in CLT-bouw of in één van onze projecten? Bekijk ze op onze website of neem vrijblijvend contact op.

 

 

Op de hoogte blijven?

Ben je benieuwd naar onze projecten of blijf je graag op de hoogte van nieuws over HRB? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Laatste nieuws

Benieuwd naar wat we allemaal doen? We houden je op de hoogte via onze blogpagina.

Klanten aan het woord

Investeren in duurzaam vastgoed

Benieuwd hoe jij je spaargeld veilig kan laten renderen door te investeren in duurzaam vastgoed? Lees hier waarom HRB-klant Luc Haeverans resoluut voor een BEN-woning kiest.

24 augustus 2021
CLT veilig
CLT

Bij correcte toepassing rot CLT niet

Vanuit HRB willen we reageren op het nieuws uit Sint-Truiden en onze klanten gerust stellen: bij een correcte toepassing rot CLT niet.

07 juli 2021
CLT

5 reden waarom je milieubewust bouwt met CLT

Duurzaam en milieubewust bouwen? Ontdek de 5 reden waarom CLT dé milieuvriendelijkste bouwmethode is bij uitstek.

11 augustus 2021