Home » Blog » Kraakt zo’n CLT-woning dan niet?

Nieuws

Kraakt zo’n CLT-woning dan niet?

CLT

24 februari 21

1 min. leestijd

kraakt CLT

CLT, dat is toch hout?

Kraakt dat dan niet?

Cross Laminated Timber of kortweg CLT zijn kruiselings verlijmde houten panelen die klassieke ruwbouwmaterialen als staal en beton moeiteloos vervangen. De structuur van zo’n CLT-woning is dus volledig uit hout opgetrokken. HRB kiest voor CLT-bouw omdat het een revolutionaire bouwmethode is die naast snel ook bijzonder energiezuinig en milieuvriendelijk is.

Regelmatig krijgen we de vraag of zo’n CLT-woning dan niet kraakt. We kunnen je geruststellen, CLT kraakt niet, zolang de luchtvochtigheid van de woning op peil blijft

Hoe doe je dat? Door normaal te leven: wanneer je kookt, een douche of een bad neemt en regelmatig poetst met nat, wordt er vocht ingebracht in je woning. Dat vocht zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid op peil blijft. 

Net omdat CLT-bouw zeer weinig vocht vereist tijdens het bouwproces, is het een zeer droge en bijgevolg gezonde bouwmethode. We hebben een dragende structuur nodig voor de vloeren, dus gieten we een chape. Maar dat is naast de vulmiddelen die we gebruiken voor het gipskarton en de tegels het enige natte element dat voorkomt in een CLT-bouw.

kraakt CLT

Laatste nieuws

Benieuwd naar wat we allemaal doen? We houden je op de hoogte via onze blogpagina.

Nieuws

Drie keer genomineerd

Bij HRB zijn we goed gegroeid en dat bleef niet onopgemerkt: we werden niet voor één, twee, maar wel drie ondernemersprijzen genomineerd.

11 januari 2022
CLT

De voordelen van een CLT-bouw

Duurzaam en milieubewust bouwen? Ontdek de 5 reden waarom CLT dé milieuvriendelijkste bouwmethode is bij uitstek.

17 november 2021
CLT

CLT voor architecten

Wil je je spaargeld veilig, maar optimaal laten renderen? Dan is investeren in vastgoed een slimme beslissing. Lees hier waarom.

15 november 2021