Home » Blog » Kraakt zo’n CLT-woning dan niet?
Nieuws

Kraakt zo’n CLT-woning dan niet?

CLT

24 februari 21

1 min. leestijd

kraakt CLT
CLT, dat is toch hout?

Kraakt dat dan niet?

Cross Laminated Timber of kortweg CLT zijn kruiselings verlijmde houten panelen die klassieke ruwbouwmaterialen als staal en beton moeiteloos vervangen. De structuur van zo’n CLT-woning is dus volledig uit hout opgetrokken. HRB kiest voor CLT-bouw omdat het een revolutionaire bouwmethode is die naast snel ook bijzonder energiezuinig en milieuvriendelijk is.

Regelmatig krijgen we de vraag of zo’n CLT-woning dan niet kraakt. We kunnen je geruststellen, CLT kraakt niet, zolang de luchtvochtigheid van de woning op peil blijft

Hoe doe je dat? Door normaal te leven: wanneer je kookt, een douche of een bad neemt en regelmatig poetst met nat, wordt er vocht ingebracht in je woning. Dat vocht zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid op peil blijft. 

Net omdat CLT-bouw zeer weinig vocht vereist tijdens het bouwproces, is het een zeer droge en bijgevolg gezonde bouwmethode. We hebben een dragende structuur nodig voor de vloeren, dus gieten we een chape. Maar dat is naast de vulmiddelen die we gebruiken voor het gipskarton en de tegels het enige natte element dat voorkomt in een CLT-bouw.

Meer nieuws

Gerelateerde nieuwsberichten

Klanten aan het woord
Investeren in duurzaam vastgoed

Benieuwd hoe jij je spaargeld veilig kan laten renderen door te investeren in duurzaam vastgoed? Lees hier waarom HRB-klant Luc Haeverans resoluut voor een BEN-woning kiest.

Lees meer
CLT veilig
CLT
Bij correcte toepassing rot CLT niet

Vanuit HRB willen we reageren op het nieuws uit Sint-Truiden en onze klanten gerust stellen: bij een correcte toepassing rot CLT niet.

Lees meer
CLT
5 reden waarom je milieubewust bouwt met CLT

Duurzaam en milieubewust bouwen? Ontdek de 5 reden waarom CLT dé milieuvriendelijkste bouwmethode is bij uitstek.

Lees meer