Home Blog Nieuws HRB realiseert 2 CLT-woningen in Grobbendonk
Nieuws

HRB realiseert 2 CLT-woningen in Grobbendonk

Nieuws

29 januari 21

2 min. leestijd

Op amper 5 maanden tijd van braakliggend terrein tot twee instapklare CLT-woningen met aangeplante tuin. Zo snel kan het gaan met CLT-bouw.

In de Bevrijdingsstraat in Grobbendonk begon HRB begin januari met de funderingen van een tweewoonst, begin juni is de bouw zonder meer klaar.
Omdat binnen die tijdspanne van 5 maanden zelfs tijdverlies door onvoorziene omstandigheden wordt ingecalculeerd.

CLT-bouw lost problemen al in de planfase op

HRB-project manager Philippe Eerlings licht toe: “CLT-bouw gaat heel snel. Voornamelijk omdat alle potentiële bouwproblemen al in de planfase worden gedetecteerd en opgelost. Wanneer de houtstructuur wordt geleverd, moeten we er enkel voor zorgen dat alles op de juiste manier wordt gemonteerd. Zelfs het inslijpen van leidingen voor elektriciteit en sanitair is al gebeurd, wat in de traditionele bouw een tijdrovend werkje is.”

CLT-bouw combineert verschillende facetten van bouwproces

Eenmaal de structuur is gemonteerd, kan de dakwerker meteen aan de slag en worden de ramen geplaatst. Is het gebouw waterdicht, dan kunnen alle werken binnen ook uitgevoerd worden. Denk daarbij aan het plaatsten van elektriciteit, sanitair en ventilatie. Eén van de sterktes van CLT-bouw is dat je verschillende facetten van het bouwproces makkelijk kunt combineren.”

–     GEZOND     –

CLT-bouw is niet alleen snel, het is ook een heel gezonde bouwmethode: “We hebben een chape nodig als dragende structuur voor de vloer, maar dat is eigenlijk het enige natte element dat we gebruiken in heel het bouwproces. Pleisterwerken zijn niet nodig, we werken de muren af met gipskarton. En omdat we met massief hout werken, kunnen we de gipskartonnen platen gewoon tegen de wanden schroeven. Dat in tegenstelling tot bij houtskeletbouw, waar er of met holle wanden of met extra plaatmateriaal wordt gewerkt om een vaste structuur te creëren.

Projecten

Interesse in CLT-bouw?

Heb je interesse in één van onze projecten of heb je een bouwgrond waar je samen met ons een bouwproject wil realiseren, neem dan gerust contact op voor meer info over CLT-bouw.

Contact
Meer nieuws

Gerelateerde nieuwsberichten

Geen kadastraal inkomen BEN woning
Voordelen CLT
Nieuws Sleutel-op-de-deur woning
5 jaar geen onroerende voorheffing betalen?

5 jaar geen roerende voorheffing betalen? Dat kan als je kiest voor een CLT-woning met een laag E-peil. Lees er hier meer over!

Lees meer
Kosten van een nieuwbouwwoning
Op welke kosten moet ik rekenen bij de aankoop van een woning?

BTW of registratierechten? Op welke kosten moet je rekenen bij de aankoop van een nieuwbouwwoning? HRB klaart het voor je uit.

Lees meer
Testimonial
“Ieder detail van mijn woning op plan kon ik zelf bepalen”

Ann en Stefanie kozen voor een woning op plan in Grobbendonk. “Bouwen met HRB? We zouden het meteen opnieuw doen!”

Lees meer