Home Blog Nieuws HRB realiseert 2 CLT-woningen in Grobbendonk
Nieuws

HRB realiseert 2 CLT-woningen in Grobbendonk

Nieuws

29 januari 21

2 min. leestijd

Op amper 5 maanden tijd van braakliggend terrein tot twee instapklare CLT-woningen met aangeplante tuin. Zo snel kan het gaan met CLT-bouw. 

In de Bevrijdingsstraat in Grobbendonk begon HRB begin januari met de funderingen van een tweewoonst, begin juni is de bouw zonder meer klaar. Omdat binnen die tijdspanne van 5 maanden zelfs tijdverlies door onvoorziene omstandigheden wordt ingecalculeerd. 

CLT-bouw lost problemen al in de planfase op

HRB-project manager Philippe Eerlings licht toe: “CLT-bouw gaat heel snel. Voornamelijk omdat alle potentiële bouwproblemen al in de planfase worden gedetecteerd en opgelost. Wanneer de houtstructuur wordt geleverd, moeten we er enkel voor zorgen dat alles op de juiste manier wordt gemonteerd. Zelfs het inslijpen van leidingen voor elektriciteit en sanitair is al gebeurd, wat in de traditionele bouw een tijdrovend werkje is.”

CLT-bouw combineert verschillende facetten van bouwproces

Eenmaal de structuur is gemonteerd, kan de dakwerker meteen aan de slag en worden de ramen geplaatst. Is het gebouw waterdicht, dan kunnen alle werken binnen ook uitgevoerd worden. Denk daarbij aan het plaatsten van elektriciteit, sanitair en ventilatie. Eén van de sterktes van CLT-bouw is dat je verschillende facetten van het bouwproces makkelijk kunt combineren.” 

Gezond

CLT-bouw is niet alleen snel, het is ook een heel gezonde bouwmethode: “We hebben een chape nodig als dragende structuur voor de vloer, maar dat is eigenlijk het enige natte element dat we gebruiken in heel het bouwproces. Pleisterwerken zijn niet nodig, we werken de muren af met gipskarton. En omdat we met massief hout werken, kunnen we de gipskartonnen platen gewoon tegen de wanden schroeven. Dat in tegenstelling tot bij houtskeletbouw, waar er of met holle wanden of met extra plaatmateriaal wordt gewerkt om een vaste structuur te creëren.

Projecten

Interesse in CLT-bouw?

Heb je interesse in één van onze projecten of heb je een bouwgrond waar je samen met ons een bouwproject wil realiseren, neem dan gerust contact op voor meer info over CLT-bouw.

Contact
Meer nieuws

Gerelateerde nieuwsberichten

Voorgevel avondbeeld
Sleutel-op-de-deur
Sleutel-op-de-deur woning
Waarom wij voor een sleutel-op-de-deur woning kozen?

Benieuwd naar de voordelen van een sleutel-op-de-deur woning? Hier lees je waarom Jan & Kristien voor deze formule kozen!

Lees meer
kraakt CLT
CLT
CLT
Kraakt zo’n CLT-woning dan niet?

De ruwbouw van een CLT-woning is volledig van hout. Kraakt zo’n woning dan niet? Nee dus. Hier lees je hoe dat komt.

Lees meer
verlaagd BTW tarief nieuwbouwproject Zellestraat Bouwel
Nieuws
Verlaagd BTW-tarief van 6 procent

Het verlaagd BTW-tarief van 6 procent geldt nu tijdelijk ook voor sommige nieuwbouwwoningen. Bekijk welke projecten in aanmerking komen!

Lees meer