Home Blog Sleutel-op-de-deur woning Jorgo en An – Energiezuinig bouwen met CLT
Nieuws

Jorgo en An – Energiezuinig bouwen met CLT

Sleutel-op-de-deur woning

09 april 21

2 min. leestijd

Jorgo en An wonen sinds kort in hun energiezuinige nieuwbouwwoning in Olen. “Future proof bouwen, is energiezuinig bouwen,” vinden ze. “Wil je een duurzame woning creëren, dan heb je een partner nodig die je hier volledig in ondersteunt.” Die partner vonden ze in HRB.

Future proof bouwen, is energiezuinig bouwen

Het koppel kijkt tevreden terug naar de samenwerking: “Hadden we vragen of opmerkingen, dan stond er steeds iemand voor ons klaar. En belangrijker nog: we kregen altijd een eerlijk antwoord. Mochten vrienden of familie ons advies vragen over een samenwerking met HRB, dan kunnen we dat alleen maar aanraden.”

CLT-WONING 6 KEER ENERGIEZUINIGER


Bij HRB maken wij uitsluitend gebruik van CLT of Cross Laminated Timber als constructief materiaal. Omdat deze kruiselings verlijmde houten panelen ons behoorlijk wat constructieve voordelen opleveren: het is steviger, brandveiliger en sneller dan traditionele bouwmaterialen. Maar vooral omdat ze ons in staat stellen om
duurzame en energiezuinige woningen te realiseren. 

Kandidaat-bouwers die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke bouwmethode en op de koop toe willen besparen op hun energiefactuur, zijn bij HRB als expert in CLT-bouw aan het juiste adres.

Een CLT-woning is immers zes keer energiezuiniger dan een traditionele woning. Bijgevolg betaal je dus zes keer minder aan energiekosten, wat op lange termijn behoorlijk wat geld oplevert. 

 

ENERGIEPRESTATIENIVEAU CLT-WONING


Daarnaast moeten nieuwbouwwoningen volgens de huidige regelgeving voldoen aan een energieprestatieniveau of E-peil van maximum E30. Het E-peil indiceert het globale energieverbruik van een woning. Bij een CLT-woning is dat nauwelijks meer dan E20. Bijgevolg ben je met een CLT-woning dus proactief in orde met toekomstige energienormen. Want die zullen naar alle waarschijnlijkheid alleen maar strenger worden. 

Een traditionele woning die voldoet aan de huidige E30-norm, zal binnen afzienbare tijd dus gerenoveerd moeten worden om conform te blijven.  Bij CLT-woningen zijn zulke renovatiewerken uitgesloten. 

 

Meer nieuws

Gerelateerde nieuwsberichten

Geen kadastraal inkomen BEN woning
Voordelen CLT
Nieuws Sleutel-op-de-deur woning
5 jaar geen onroerende voorheffing betalen?

5 jaar geen roerende voorheffing betalen? Dat kan als je kiest voor een CLT-woning met een laag E-peil. Lees er hier meer over!

Lees meer
Kosten van een nieuwbouwwoning
Op welke kosten moet ik rekenen bij de aankoop van een woning?

BTW of registratierechten? Op welke kosten moet je rekenen bij de aankoop van een nieuwbouwwoning? HRB klaart het voor je uit.

Lees meer
Testimonial
“Ieder detail van mijn woning op plan kon ik zelf bepalen”

Ann en Stefanie kozen voor een woning op plan in Grobbendonk. “Bouwen met HRB? We zouden het meteen opnieuw doen!”

Lees meer