Home Blog Sleutel-op-de-deur woning Sleutel-op-de-deur: van aankoop tot verhuis in 7 stappen!
Nieuws

Sleutel-op-de-deur: van aankoop tot verhuis in 7 stappen!

Sleutel-op-de-deur woning

17 maart 21

3 min. leestijd

Je vond je droomwoning bij HRB en je besluit tot aankoop over te gaan… Wat mag je dan allemaal verwachten en hoe gaat dat proces in zijn werk? Bij HRB vinden we het enorm belangrijk je te begeleiden in elke stap van het aankoopproces, we zetten dan ook stevig in op een goede klantbegeleiding.

Benieuwd naar de opeenvolgende stappen die je zal doorlopen wanneer je een woning koopt bij HRB? Wij hebben ze hieronder voor je opgelijst.

 

sleutel-op-de-deur woning: aankooptraject

1. DE AANKOOP

HRB bouwt zowel projectwoningen als woningen voor particulieren die zelf al een bouwgrond hebben.
Koop je een projectwoning van HRB, dan onderteken je in eerste instantie een document van aankoop en het verkooplastenboek. Hierin staat onder andere de aard van de woning beschreven, maar ook de technieken en de basisuitrusting die we zullen gebruiken bij de bouw van jouw sleutel-op-de-deur woning.
Als particulier met een bouwgrond, onderteken je een overeenkomst en een  offerte.

2. DE PLANBESPREKING

Met de start van de werken in het vooruitzicht contacteren we je voor de planbespreking. Samen met onze klantenbegeleider overloop je je bouwplannen tot in detail.
We bekijken samen de mogelijkheden en staan je bij met professioneel advies.

3. MATERIAALKEUZE

Is het plan definitief uitgetekend op basis van jouw wensen en voorkeuren? Dan mag je de materialen voor de binnenafwerking gaan uitkiezen! Opnieuw neemt onze klantenbegeleider je bij de hand. Hij of zij begeleidt je bij alle belangrijke beslissingen.

4. DEFINITIEVE PRIJSBEPALING

Wanneer we de te gebruiken materialen en planwijzigingen hebben vastgelegd, volgt er opnieuw een contactmoment waarbij we alles nog eens samen overlopen.
Zo komen we tot een definitieve prijsbepaling die je vervolgens ondertekent. Zowel werken die extra moeten gebeuren als zaken die weggelaten worden, worden verrekend bij de definitieve prijszetting.

5. PROJECTBEGELEIDING

Wanneer de werken daadwerkelijk van start gaan, geeft onze klantenbegeleider je dossier door aan de werfleider.
Die staat steeds klaar om je vragen en opmerkingen te beantwoorden.

6. DE OPLEVERING

Eén van de voordelen van CLT-bouw, is de snelheid waaraan gewerkt kan worden. Zo wordt een braakliggend terrein op amper drie maanden tijd omgetoverd tot een instapklare woning met aangelegde tuin

Enkele maanden na de opstart van de werken wordt je woning dus al opgeleverd. Dat gebeurt in twee fases:

  • Voorlopige oplevering:
    We ondertekenen samen een document waarin jij bevestigt dat de werken zoals afgesproken zijn afgerond. Daarnaast worden ook de risico’s zoals brand en diefstal overgedragen. 
  • Definitieve oplevering:
    Ten vroegste één jaar na de voorlopige oplevering wordt je woning (meestal stilzwijgend) definitief opgeleverd en gaat de tienjarige aansprakelijkheid van de aannemer van start.

7. NASERVICE

Ook na de oplevering staan we voor je klaar. Doen er zich problemen voor aan je woning? Laat het ons zeker weten, we lossen ze voor je op.

 

INTERIEURTIPS? 

Wil je graag ook de inrichting van je woning onder handen laten nemen door een expert? Dan kan je rekenen op onze interieurconsulente.  Zij geeft je tips en advies of werkt een totaalconcept uit dat afgestemd is op jouw smaak en budget. 

Een woning op plan kopen, betekent zorgeloos bouwen. Het werk word je uit handen genomen, maar de touwtjes hou je wel zelf in handen. Ontdek hier wat onze klanten zeggen over de aankoop van hun sleutel-op-de-deur woning. 

Wil je meer informatie over een woning van HRB of heb je bouwplannen waarover je graag eens wil praten met een expert? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren, dan plannen we een vrijblijvende afspraak in!

Contact
Meer nieuws

Gerelateerde nieuwsberichten

Energiezuinige woning
Bouwen met HRB
Sleutel-op-de-deur woning
Jorgo en An – Energiezuinig bouwen met CLT

Jorgo en An zochten wilden een energiezuinig bouwen. In HRB vonden ze een partner die hen hier volledig in ondersteunde.

Lees meer
CLT Voordelen CLT
CLT
Kies nu voor een CLT-woning en bespaar 70.000€ op 25 jaar!

Een CLT-woning is niet alleen een warme thuis, het is vastgoed dat rendeert! Spaar jij ook 70.000 euro op 25 jaar?

Lees meer
Interieurconsulente HRB
Interieuradvies
Nieuws
Nood aan een nieuw interieur?

Toe aan een nieuw interieur? HRB ontzorgt je van A tot Z. Onze interieurconsulente staat voor je klaar voor advies en begeleiding.

Lees meer