Home » Bouwen met HRB

Bouwen met HRB

Ervaren partner in CLT-bouw

Heb jij bouwplannen en wil je graag gebruik maken van duurzame bouwmaterialen? Maak dan kennis met HRB. Als ervaren partner in CLT-bouw realiseren wij bijna-energieneutrale nieuwbouwwoningen (BEN) ook voor particulieren.

Voor de ruwbouw van nieuwbouwwoningen maken wij uitsluitend gebruik van CLT of Cross Laminated Timber. Dit 100 procent recyclebaar materiaal laat ons toe om snel, BEN en milieuvriendelijk te bouwen. Bovendien biedt CLT volledige architecturale vrijheid.

Bouwgrond of bouwplannen?

Heb je al uitgetekende plannen? Kom gerust langs voor een offerte.

Nog geen plannen? Dan maken wij gratis een voorontwerp voor je op.

Ik wens een offerte

Registreer je en ontvang een gratis, vrijblijvende offerte!

Jouw offerte op maat in 4 stappen!

Contact

Vul hieronder het contactformulier in. Heb je al plannen? Dan kan je die uploaden. Nog geen plannen? Geen probleem! Als we alles goed hebben ontvangen, nemen we contact met je op.

Kennismaking

Kom langs tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor of digitaal. We horen graag jouw wensen, bespreken samen jouw plannen en beantwoorden al jouw vragen.

Offerte en ontwerp

Onze verkoper en de zaakvoerder nemen je plannen door en maken een gepaste prijsindicatie. Geen plannen? Wij maken samen met jou en een architect een gepersonaliseerd voorontwerp.

Vervolgafspraak

Wij lichten de prijsofferte en het eventuele voorontwerp graag persoonlijk aan je toe tijdens een vervolgafspraak. We werken graag samen aan jouw ideale droomwoning door rekening te houden met jouw wensen en budget.

Waarom bouwen met HRB?

Investeren in een duurzame nieuwbouwwoning is een wijze keuze. Het bouwproces uitbesteden aan een geroutineerde partner is dat ook. Bij HRB stellen wij onze kennis en middelen graag ter beschikking om jou zorgeloos een nieuwe thuis te bezorgen.

Ik wens een offerte
Bouwen met HRB

De klant staat centraal

Over HRB

Bij HRB staat de vraag van de klant steeds centraal. Jij vertelt ons hoe je droomwoning eruit ziet, onze experten gaan met jouw plannen aan de slag. Inspraak is hierbij het sleutelwoord. We bekijken samen de mogelijkheden, adviseren je in beslissingen en begeleiden je doorheen het hele bouwproces. Iedere stap die we nemen, van het uittekenen van de plannen tot en met de oplevering, wordt uitgebreid met jou besproken. En ook nadien blijven we met onze naservice voor je klaar staan. 

HRB creëert zowel woningen voor particulieren als instapklare projectwoningen. Omdat wij onze klanten van A tot Z willen ontzorgen, leveren wij volledig afgewerkte woningen op. Maar wil je enkel een CLT-ruwbouw en doe je de rest liever zelf? Dan kan je ook bij ons terecht voor een voorstel of een offerte.

Tenslotte: met CLT-bouw kunnen we architecturaal alle kanten op. Daag jij ons uit?

Ik wens een offerte

Benieuwd naar wat onze klanten zeggen?

Ann & Stefanie uit Grobbendonk

Een prachtige nieuwbouwwoning, volledig op maat gemaakt in samenspraak met de koper.

Ann had inspraak in ieder detail. Ze werd volledig ontzorgd doorheen het hele bouwtraject dat op de koop toe razendsnel tot een goed einde werd gebracht. Lees hier hoe haar samenwerking met HRB verliep.

Registreer je hier
CLT

Waarom bouwen in CLT?

Bij HRB kiezen we resoluut voor CLT of Cross Laminated Timber. Dit is een duurzame en milieuvriendelijke bouwmethode waarmee we bijna-energieneutrale (BEN) woningen realiseren.

 • Energiezuinig

  Met een energiepeil van E20 en lager levert een CLT-woning een energieprestatieniveau af dat ver onder de norm van E30 zit.

 • Snel

  Met CLT kunnen we zéér snel bouwen. Op amper vier maanden toveren we jouw bouwgrond om in een instapklare woning mét aangelegde tuin.

 • Duurzaam

  De massieve, kruislings verlijmde panelen zorgen ervoor dat CLT beter scoort op vlak van stabiliteit en brandveiligheid dan beton en staal.

 • Klimatiserend

  Dankzij de isolerende werking van hout en afwezigheid van koude of natte materialen, vormt CLT een natuurlijke buffer tegen alle weersomstandigheden.

“Een CLT-woning is een duurzame investering. ”

Philippe Eerlings, Project Manager HRB

Een CLT paneel

Wat je moet onthouden over CLT

CLT is… 
CLT oftewel ‘Cross Laminated Timber’ is kruislings verlijmd hout dat in volledige panelen wordt aangeleverd op een werf. Het wordt gebruikt voor de ruwbouw van een woning. De kruislingse verlijming zorgt voor ervoor dat een CLT-paneel dezelfde constructieve eigenschappen heeft als een massieve betonnen wand.

CLT vs. HOUTSKELETBOUW
Bij houtskeletbouw wordt er gewerkt met houten spanten dewelke worden opgevuld met isolatie. Bij CLT-bouw daarentegen werkt men met massief houten wanden. Massief hout scoort van nature al goed op vlak van isolatie. Door de CLT-wanden langs de buitenkant nog eens extra te isoleren, wordt een CLT-woning bijna-energieneutraal (BEN).

HET ENERGIEPEIL VAN EEN CLT-WONING
Een nieuwbouwwoning moet volgens de huidige normen voldoen aan een energiepeil van E-30. Een CLT-woning behaalt moeiteloos een energiepeil van E-20. Ruim lager dus dan wat wettelijk is vereist. Met enkele extra maatregelen behaal je zelfs makkelijk een E0-peil. En dan bouw je dus een energieneutrale of zelfs passieve woning.

DE KOSTPRIJS VAN EEN CLT-WONING
De bouwstructuur van een CLT-woning kost evenveel als de bouw van een traditionele woning. Waar een CLT-woning van nature moeiteloos een E20-peil haalt, moet een traditionele woning veel meer worden geïsoleerd om dezelfde isolatiewaarde te bereiken.

Een CLT paneel

Ik wens een vrijblijvende offerte!

Laat hieronder je gegevens en eventuele plannen achter en wij contacteren je weldra voor een afspraak!

 • Drop files here or
  Accepted file types: pdf, Max. file size: 2 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.