Home » Duurzaam bouwen met CLT

Duurzaam bouwen met CLT

Heb jij bouwplannen en wil je graag duurzaam bouwen? Bekijk dan de webinar op deze pagina. Hierin 3 experten binnen de bouwsector alle aspecten van het bouwproces met CLT toe.

Duurzaam bouwen met CLT

Experten aan het woord

Bouwen met CLT

In de webinar die wij live uitzonden op 1 juni 2021, maar die je hieronder kan herbekijken, hoor je met Jeffry Van den Bulck, Manu Lenders en Philippe Eerlings 3 experten aan het woord. Alledrie lichten ze de voordelen van CLT-bouw toe vanuit hun specifiek vakdomein.

Jeffry Van den Bulck (CEO HRB)

Jeffry Van den Bulck is CEO van HRB en pionier op vlak van CLT-bouw in België. Met zijn bedrijf bouwt hij sinds 2018 enkel duurzaam en enkel met CLT. In deze webinar licht hij toe hoe hij in contact kwam met CLT en waarom hij met zijn bedrijf resoluut voor dit ecologisch verantwoord bouwmateriaal kiest.

Manu Lenders (Architect ABML)

Manu Lenders geeft meer uitleg over de architecturale voordelen van CLT-bouw. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: CLT-bouw is zeer snel, kent een zeer lage foutenlast, is CO2-neutraal, circulair en gezond. Als architect raadt Manu Lenders CLT-bouw dan ook primordiaal aan zijn klanten aan.

Philippe Eerlings (Project Manager HRB)

Als project manager bij HRB bouwt Philippe Eerlings iedere dag CLT-woningen. Hij kent dan ook als geen ander het bouwproces van een CLT-woning. Hij geeft je meer uitleg over de verschillende stappen die worden doorlopen en wat je van een samenwerking met HRB kan verwachten.

Duurzaam bouwen met CLT

Benieuwd naar meer informatie over CLT?

Brandveilig

De brandveiligheid van een gebouw bekijken we op het niveau van stabiliteit. Wanneer begeeft een constructie het onder hoge temperaturen? Een CLT-constructie houdt 2.5 maal langer stand bij brand dan een traditionele bouw die vervaardigd is uit staal of beton.

Lees meer

Meer ruimte

Een CLT-constructie is 7 tot 10 keer lichter dan een betonnen constructie die hetzelfde gewicht ondersteunt. Dit heeft als rechtstreeks gevolg dat je bij een CLT-woning veel minder dikke muren nodig hebt dan bij een betonnen constructie om dezelfde last te dragen.

Lees meer

Bespaar met CLT

Een CLT-bouw heeft zes keer minder energie nodig dan een traditionele massieve bouw. Als jij jaarlijks bijvoorbeeld 1800 euro nodig hebt om je traditioneel gebouw te verwarmen, dan heb je bij CLT-bouw maar 300 euro nodig om hetzelfde effect te bereiken.

Lees meer

Offerte of voorontwerp?

HRB bouwt zowel projectwoningen als woningen op maat voor particulieren. Heb je een bouwgrond en al bouwplannen? Dan kan je je registreren via onze website en je plannen uploaden. Wij maken een vrijblijvende offerte en lichten deze graag toe tijdens een afspraak op ons kantoor.

Heb je nog geen plannen, maar ben je wel benieuwd naar het ontwerp dat HRB voor jou in petto heeft? Ook dan kan je je registreren. Wij nemen contact op voor een afspraak waarbij we polsen naar jouw wensen. Op basis van deze informatie maken we een vrijblijvend voorontwerp voor je op.

Registreer
Ontwerp CLT-woning

Benieuwd naar onze CLT-woningen?

Te koop

Sint-Leonardus – Mol

Ruim wonen in een rustige straat. Vier eengezinswoningen met 3 tot 5 slaapkamers. Slechts 11 minuten rijden van recreatiedomein Zilvermeer …

Mol, Sint-Leonardusstraat

Te koop

Vrijgoed – Mol

Na een lange wandeling in het nabijgelegen natuurgebied, komt u weer helemaal tot rust in deze twee prachtige woningen met exclusieve toets …

Mol, Vrijgoed