Inge

“CLT veel warmer en steviger”

Vorselaar

Deze woning in Vorselaar overtuigde haar van CLT

Inge woont sinds augustus 2019 samen met haar zoon in een CLT-woning van HRB in Vorselaar. Eerder woonde ze in een houtskeletbouw en ook voor haar nieuwe woonst in Vorselaar wilde ze aanvankelijk deze bouwmethode toepassen. “Ik vergeleek verschillende firma’s en kwam uiteindelijk bij HRB terecht.”

Robuust 

Initieel bouwde HRB houtskeletwoningen, de omschakeling naar CLT kwam er in 2018, net op het moment dat Inge haar bouwplannen in Vorselaar zou realiseren: “Eigenlijk waren de plannen voor een houtskeletbouw klaar toen Jeffry, de CEO van HRB, voorstelde om het roer om te gooien en te kiezen voor CLT. We zijn toen samen naar een kijkwoning gaan kijken in Betekom en eigenlijk was ik meteen overtuigd. CLT voelt veel warmer en robuuster dan een houtskeletbouw.” 

Op de samenwerking met HRB blikt Inge dan ook tevreden terug: “We wilden eind augustus 2019 verhuizen omdat mijn huurcontract afliep en ik samen met mijn zoontje graag gesetteld wilde zijn in ons nieuwe huis voor het nieuwe schooljaar begon. De mensen van HRB stelden alles in het werk om dit voor ons mogelijk te maken en ze hebben het voor elkaar gekregen.”

HRB als bouwpartner

Inge was eigenaar van een bouwgrond in Vorselaar en ging in zee met HRB als aannemer. “Ik heb mijn huis bijna helemaal zelf uitgetekend, de architect heeft er eigenlijk niet veel meer aan veranderd. Er werden enkel een aantal aanpassingen doorgevoerd om ervoor te zorgen dat de technieken in de badkamer logisch waren opgebouwd. Tegelijk werd ik goed begeleid. Jeffry was heel enthousiast en gaf me telkens een heel heldere uitleg over wat er te gebeuren stond.” 

Bekijk ook deze klantenverhalen

Benieuwd wat anderen over ons zeggen? Bij HRB staat de vraag van de klant centraal.

Nieuwbouwwoning Olen

Jenne en Nina

Jenne en Nina wonen sinds 2021 in hun projectwoning van HRB in Olen. Bij de keuze van een nieuwe woonst was uiteraard de ligging voor hen belangrijk, maar vooral de ruime CLT-zolder was een doorslaggevend argument om voluit voor deze woning in Olen te kiezen. Inmiddels zijn Jenne en Nina nog steeds blij met hun keuze: “We wonen in een gesloten bebouwing, waardoor we ook vlak tegen onze buren zitten, maar last van geluid hebben we niet. Daarnaast voelt onze woonst ook altijd heerlijk warm aan.”

Olen

Jorgo en An

Jorgo en An wonen sinds kort in hun energiezuinige nieuwbouwwoning in Olen. “Future proof bouwen, is energiezuinig bouwen,” vinden ze. “Wil je een duurzame woning creëren, dan heb je een partner nodig die je hier volledig in ondersteunt.” Die partner vonden ze in HRB.

Olen

Jurgen en Katleen

Aanvankelijk wilden Jurgen en Katleen een houtskeletbouw, maar nadat ze een andere realisatie van HRB hadden bezichtigd, waren ze meteen overtuigd van CLT. En dat hebben ze zich nog niet beklaagd: “We hebben nu een E-peil van 11. Dat zorgt niet alleen voor een optimaal binnenklimaat, we moeten de eerste 5 jaar ook geen onroerende voorheffing betalen.”

Vorselaar

Hoe kunnen we jou helpen?

Samen realiseren we het project van je dromen.