Jorgo en An

Energiezuinig bouwen met CLT

Olen

Future proof bouwen, is energiezuinig bouwen

Jorgo en An wonen sinds kort in hun energiezuinige nieuwbouwwoning in Olen. “Future proof bouwen, is energiezuinig bouwen,” vinden ze. “Wil je een duurzame woning creëren, dan heb je een partner nodig die je hier volledig in ondersteunt.” Die partner vonden ze in HRB.

Jorgo en An wonen sinds kort in hun energiezuinige nieuwbouwwoning in Olen. “Future proof bouwen, is energiezuinig bouwen,” vinden ze. “Wil je een duurzame woning creëren, dan heb je een partner nodig die je hier volledig in ondersteunt.” Die partner vonden ze in HRB.

Het koppel kijkt tevreden terug naar de samenwerking: “Hadden we vragen of opmerkingen, dan stond er steeds iemand voor ons klaar. En belangrijker nog: we kregen altijd een eerlijk antwoord. Mochten vrienden of familie ons advies vragen over een samenwerking met HRB, dan kunnen we dat alleen maar aanraden.”

CLT-woning 6 keer energiezuiniger

Bij HRB maken wij uitsluitend gebruik van CLT of Cross Laminated Timber als constructief materiaal. Omdat deze kruiselings verlijmde houten panelen ons behoorlijk wat constructieve voordelen opleveren: het is steviger, brandveiliger en sneller dan traditionele bouwmaterialen. Maar vooral omdat ze ons in staat stellen om duurzame en energiezuinige woningen te realiseren. 

Kandidaat-bouwers die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke bouwmethode en op de koop toe willen besparen op hun energiefactuur, zijn bij HRB als expert in CLT-bouw aan het juiste adres.

Een CLT-woning is immers zes keer energiezuiniger dan een traditionele woning. Bijgevolg betaal je dus zes keer minder aan energiekosten, wat op lange termijn behoorlijk wat geld oplevert. 

Energieprestatieniveau CLT-woning

Daarnaast moeten nieuwbouwwoningen volgens de huidige regelgeving voldoen aan een energieprestatieniveau of E-peil van maximum E30. Het E-peil indiceert het globale energieverbruik van een woning. Bij een CLT-woning is dat nauwelijks meer dan E20. Bijgevolg ben je met een CLT-woning dus proactief in orde met toekomstige energienormen. Want die zullen naar alle waarschijnlijkheid alleen maar strenger worden. 

Een traditionele woning die voldoet aan de huidige E30-norm, zal binnen afzienbare tijd dus gerenoveerd moeten worden om conform te blijven.  Bij CLT-woningen zijn zulke renovatiewerken uitgesloten. 

Ontdek de woning van Jorgo & An

Meer weten over deze woning? Neem dan eens een kijkje op onze realisatie pagina!

Bekijk dit pand

Bekijk ook deze klantenverhalen

Benieuwd wat anderen over ons zeggen? Bij HRB staat de vraag van de klant centraal.

Ann en Stefanie

“Ik voelde meteen dat er bij HRB veel ruimte is voor de inbreng van de klant, dat gaf voor mij de doorslag om met hen in zee te gaan. Ik kocht een projectwoning maar kreeg uitgebreid de kans om er mijn eigen ding van te maken.”

Grobbendonk

Nieuwbouwwoning Olen

Jenne en Nina

Jenne en Nina wonen sinds 2021 in hun projectwoning van HRB in Olen. Bij de keuze van een nieuwe woonst was uiteraard de ligging voor hen belangrijk, maar vooral de ruime CLT-zolder was een doorslaggevend argument om voluit voor deze woning in Olen te kiezen. Inmiddels zijn Jenne en Nina nog steeds blij met hun keuze: “We wonen in een gesloten bebouwing, waardoor we ook vlak tegen onze buren zitten, maar last van geluid hebben we niet. Daarnaast voelt onze woonst ook altijd heerlijk warm aan.”

Olen

Jurgen en Katleen

Aanvankelijk wilden Jurgen en Katleen een houtskeletbouw, maar nadat ze een andere realisatie van HRB hadden bezichtigd, waren ze meteen overtuigd van CLT. En dat hebben ze zich nog niet beklaagd: “We hebben nu een E-peil van 11. Dat zorgt niet alleen voor een optimaal binnenklimaat, we moeten de eerste 5 jaar ook geen onroerende voorheffing betalen.”

Vorselaar

Hoe kunnen we jou helpen?

Samen realiseren we het project van je dromen.