Luc

Investeren in duurzaam vastgoed

Dessel

Inkomsten genereren met een BEN-woning

Door te investeren in duurzaam vastgoed laat je je geld op lange termijn veilig renderen. Zo getuigt ook Luc, huisarts in Grobbendonk: “Ik ben inmiddels 50 jaar en dan moet je nadenken over je pensioen. Door te investeren in een BEN-woning genereer je niet alleen huurinkomsten, je aankoop neemt in waarde toe. En dat is toch niet onbelangrijk in het kader van je nalatenschap.”

Instapklare woning

Luc’s oog viel op een woning van HRB in de Broekstraat in Dessel: “Als huisarts  heb ik weinig tijd, zeker in deze periode. Ik zocht dus een woning waaraan ik geen werk meer had. Daarom koos ik voor HRB: de woning die ik als investering kocht was volledig instapklaar. Ze was geschilderd, de tuin was aangelegd en er was zelfs gepoetst. Potentiële huurders konden er zo intrekken.”

Ook voor potentiële huurders is een BEN-woning aantrekkelijk: zij rekenen ook. Huren ze een woonst met laag E-peil, dan zullen ze maandelijks aanzienlijk minder energiekosten betalen bovenop hun huur.

 

Actuele energienormen 

Dat Luc koos voor een nieuwbouwwoning als investering verklaart hij als volgt: “Als je je geld investeert in vastgoed, is het toch belangrijk om te kijken naar wat je koopt. Een oudere woning die misschien wat minder kost, zal je op korte termijn meer rendement bieden, maar investeren doe je best met een langetermijnvisie. Ooit zullen mijn kinderen mijn eigendom erven. Dan laat ik hen liever een woning na die volledig voldoet aan de actuele energie- en isolatienormen en voorzien is van zonnepanelen en een warmtepomp, dan pakweg een slecht geïsoleerd huis uit de jaren 1960 met lage EPC-waarden.”

 

Huurinkomsten 

Met een nieuwbouwwoning als investering ligt je rendement op korte termijn lager: je betaalt meer voor een huis waarvoor je nauwelijks meer  huurinkomsten zal genereren dan voor een oudere, goedkopere woning. Maar een BEN-woning zal op lange termijn haar waarde behouden of zelfs meer waard worden, terwijl een oude woning devalueert. Op lange termijn zal het rendement dus hoger zijn voor een nieuwbouwwoning. Met de aankoop van een oudere woning gaan immers ook vaak zware verbouwingskosten gepaard, die moet je ook in rekening brengen. 

 

Pensioen 

En er is nog een reden waarom Luc ervoor kiest om te investeren in vastgoed: ik ben zelfstandige, mijn pensioen zal niet spectaculair hoog  zijn. Zorg je ervoor dat je kan leven van je huurinkomsten, dan weet je exact wat je maandelijks inkomen zal zijn na je pensioen. Dat vind ik veel duidelijker dan wanneer je jezelf een inkomen moet uitkeren van je spaargeld. Want hoeveel mag je dan maandelijks opnemen?“

 

Tip

Tenslotte geeft Luc nog een tip mee voor kandidaat-investeerders: “Investeer je in vastgoed, zorg dan dat je je investeringen spreidt en niet alleen onder je eigen kerktoren koopt. Als de lokale huurmarkt dan onder druk komt te staan heb je toch nog voldoende huurders wanneer je de investeringen hebt verdeeld.” 

Ontdek de woning van Luc

Meer weten over deze woning? Neem dan eens een kijkje op onze realisatie pagina!

Bekijk dit pand

Bekijk ook deze klantenverhalen

Benieuwd wat anderen over ons zeggen? Bij HRB staat de vraag van de klant centraal.

Jorgo en An

Jorgo en An wonen sinds kort in hun energiezuinige nieuwbouwwoning in Olen. “Future proof bouwen, is energiezuinig bouwen,” vinden ze. “Wil je een duurzame woning creëren, dan heb je een partner nodig die je hier volledig in ondersteunt.” Die partner vonden ze in HRB.

Olen

Inge

Inge woont sinds augustus 2019 samen met haar zoon in een CLT-woning van HRB in Vorselaar. Eerder woonde ze in een houtskeletbouw en ook voor haar nieuwe woonst in Vorselaar wilde ze aanvankelijk deze bouwmethode toepassen. “Ik vergeleek verschillende firma’s en kwam uiteindelijk bij HRB terecht.”

Vorselaar

Nieuwbouwwoning Olen

Jenne en Nina

Jenne en Nina wonen sinds 2021 in hun projectwoning van HRB in Olen. Bij de keuze van een nieuwe woonst was uiteraard de ligging voor hen belangrijk, maar vooral de ruime CLT-zolder was een doorslaggevend argument om voluit voor deze woning in Olen te kiezen. Inmiddels zijn Jenne en Nina nog steeds blij met hun keuze: “We wonen in een gesloten bebouwing, waardoor we ook vlak tegen onze buren zitten, maar last van geluid hebben we niet. Daarnaast voelt onze woonst ook altijd heerlijk warm aan.”

Olen

Hoe kunnen we jou helpen?

Samen realiseren we het project van je dromen.